Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
21 martie 2012

Fasole batuta



Un fel de mancare bun cand ti post, insa nu e de lasat nici daca nu ti. Noi am manca oricand avem ocazia caci este foarte gustoasa. Unde mai pui ca fasolea este o proteina vegetala ce contine fibre solubile si insolubile ce ajuta la scaderea nivelului de colesterol si miscsoreaza riscul de afectiuni cardice. Mineralele si vitaminele contribuie lamentinerea sanatatii oaselor si la scaderea tensiuni (acum face putin exceptie ceapa calita, pe ea nu o bagam in seama :)). Pai si acum gata cu vorbaria, va invit la o feliuta de fasole batuta buna buna.

Ingrediente:
  • 500g fasole
  • 3-4 cepe
  • 1 morcov mic
  • 2 lg pasta de tomate
  • 2-3 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • cimbru
Preparare

Alegem fasolea, bob cu bob, si o punem la inmuiat in multa apa cateva ore sau de preferat de seara pana dimineata.
Punem apoi fasolea la fiert si dupa fiecare 20min scurgem apa si adaugam alta curata si fierbinte (pt. a fierbe mai usor, facem asta de vreo 3 ori). In ultima apa adaugam si morcovul taiat cuburi mici.


Intre timp cat fierbe fasolea punem ceapa la calit pana devine sticloasa si se rumeneste usor, adaugam bulionul si putina sare si mai lasam pe foc pana ce pasta de tomate se desface iar impreuna cu ceapa devine un sos delicios.
Cand boabele sunt fierte, scurgem apa si o punem intr-un vas curat, si cu ajutorul unui blender vertical pasam pana devine cat ma fina.


Potrivim de sare si frecam fasolea cu 5-6lg de ulei pana devine mai alba si mai pufoasa apoi adaugam usturoiul si putin din cantitatea de ceapa prajita. Amestecam bine punem in boluri si deasupra ceapa calita.


Servim simpla sau alaturi de muraturi.




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu