Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
5 aprilie 2012

Tocanita de ciuperci cu mamaliga


Simplu si bun! Contine ciuperci, ce au putine calorii, sare si grasimi, contine insa multe fibre si potasiu, minerale ce ajuta la scaderea tensiuni arteriale. O portie de 150g acopera necesarul zilnic de cupru, mineral cu proprietati cardioprotectoare. Aroma lor se intensifica la gatit, dar ele se micsoreaza foarte mult intrucat contin apa in proportie de 90%. Prin urmare un ingredient ideal de consumat mai ales in diete, de cei ce vor sa-si regleze tensiune, dar si pentru cei ce tin post si doresc o mancarica delicioasa si simplu de facut!


Ingrediente:
  • 500g ciuperci
  • 2cepe uscate
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • sare, piper
Preparare

Curatam si spalam ciupercutele le taiem feliute subtiri, apoi le punem la scurs intr-o sita sau  pe un servet de bucatarie pana pregatim ceapa. Curatamsi spalam ceapa apoi o taiem solzisori subtiri. Punem la incins putin ulei si calim ceapa pana capata un aspect sticlos, apoi se adauga ciupercile.


Caleste-le alaturi de caepa pana scad si incep sa se rumeneasca frumos formand un sos. Potriveste de sare piper iar in ultimile 5min. adauga usturoiul verde. !!! Pentru mai multa aroma poti adauga odata cu usturoiul si puitn vin alb sec.
Serveste tocanita alaturi de mamaliguta.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu