Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
10 aprilie 2012

Lasagna cu ciuperci


Fantastic si surprinzator de buna mai ales ca suntem in post. Sotul meu nu este un fan lasagna, insa pe aceasta a savurata cu mare fofta, ba chiar a cerut si a2a portie :)).


Ingrediente:
  • 1 cutie foi lasagna fara ou
  • 600g ciuperci proaspete
  • 1 vanata mica
  • 1 cutie suc rosii cuburi
  • 3-4 cepe (am pus 2 si o legatura ce capa verde)
  • 100g masline
  • 5-6 catei de usturoi/1/2leg usturoi verde
  • 1lgta oregano/simbru uscat
  • 200ml suc de rosii
  • cateva cubulete de tofu/cascaval de post-vegetal
  • 1lg cu faina
  • 4-5lg lape de soia
  • sare, piper
  • ulei
Preparare

Spalam si curatam legumele. Punem ulei la incins si adaugam ciupercile taiate feli si putina sare. Cand au inceput sa se inmoaie adaugam ceapa tocata marunt si usturoiul. Cat stau ele pe foc curatam vanata de coaja apoi taiem feli pe care le taiem cubulete.


Adaugam vinetele peste ciuperci si ceapa si lasam la inbusit pana ce vanata devine usor moale.
Asezonam sucul de rosii cu putin usturoi pisat oregano si un praf de sare. Peste amestecul de legume adaugam si conserva de rosii lasam pe foc pana ce scade putin si devine o compozitie omogena.
Din sucul de rosii turnam putin pe fundul vasului in care preparam lasagna.

Punem foi de lasagnia, apoi un strat de ciuperci, cascaval ras si masline fara samburi taiate feli, apoi dinou foi de lasagnia, umplutura, cascaval, masline, foi si tot asa pana terminam ingredientele ultimul strat fiind de foi de lasagna.



Peste ultima foaie de lasagna turnam un sos preparat din lapte de soia cu faina, ulei de masline,sare si piper (daca nu aveti lapte de soia si vreti de post puteti turna din sosul de rosii diluat cu putina apa si putin ulei).


Dam tava acoperita cu folie aluminiu la cuptor pentru 30min. Dupa 3omin verificam foaia de lasagna si daca este facuta scoatem folia si mai lasam 5-10min, sa se rumeneasca frumos. !!!! E bine sa puneti vasul cu lasagna intr-un alt vas si sa puneti apa pana la jumatate asa va firbe mai bine.
!!!! O puteti face si de dulce schimband ing de post.


Si ce a mai ramas.....

0 comentarii:

Trimiteţi un comentariu