Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
21 martie 2012

Chec de post cu banane


       Un chec gustos, pufos, cu miez umed si aromat, atat de bun ca nu ai crede ca e de post.

Ingrediente:
  • 3 banane coapte
  • 175g zahar
  • 200ml ulei
  • 250g faine
  • 1lgta bicarbonatcoaja de lamaie
  • 1/2 lgta sare
  • 1/2 cana de nuci/alune
  • 1/2 lgta praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • zahar pudra amstecat cu putina scortisoara
Preparare

Punem nucile la copt pentru zece minute intr-o tigaaie. Cand sau racit le macinam grosier.
Pasam bananele cu dosul unei furculite si peste ele adaugam uleiul,zaharul. vanilia si coaja de lamaie. Amestecam bine pana cand pereti vasului raman curati, iar compozitia noastra devine ca o maioneza densa.
Separat, amestecam faina cernuta cu bicarbonatul stins in puin otet, sarea, praful de copt si alunele macinate. Amestecam totul cu o lg. de lemn pana este bine omogenizat.


Tapetam o forma de chec cu hartie de copt, punem compozitia si dam la coptor pentru  aprox. 1 ora.


Cat este cald pudram cu zahar pudra amestecat cu putina scortisoara. Taiem si servim numai dupa ce s-a racit (mirosea atat de bine incat ispita a fost atat de mare incat nu am mai avut rabdare sa se raceasca de tot si am taiat inca cald, din cauza asta in poza arata putin "ciufulit":).

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu