Ingrediente:
- 500g carne tocata amestec
- verdeata; marar, patrunjel. ceapa verde, usturoi verde
- 1 ceapa mare
- 3-4 catei usturoi
- 2 oua
- 1/2cana pesmet (eu inlocuiesc cu 1-2 cartofi fierti, scursi de zeama zdrobiti lasati la racit si pusi peste carne, fac chiftelutele mai gustoase, mai pufoase si leaga mai bine compozitia)
- 3-4 lg faina (sau cat sa lege compozitia)
- sare
- piper
- ulei pentru prajit
- 400 ml suc rosii cu pulpa
- 1 ceapa
- frunze de dafin
- sare, piper
Chiftelutele se fac dupa reteta de aici
Pentru sos tocam ceapa marunt, apoi o calim in putin ulei de masline.
Dupa ce ceapa devine sticloasa adaugam 1 canuta de apa si lasam la firet cca 15 minute. Apoi adaugam sucul de rosii punem si chiftelutele, foaia de dafin si lasam sa fiarba cca 5-20minute.
Cat fierbe sosul amestecam 1lg de faina cu 3lg de sos daca este prea gros mai subtiem cu sos din cratita trebuie adaugam apoi peste sos si amesecam repede. Lasam apoi la fiert cateva minute, gustam de sare si piper iar daca sosul este prea acru putem adauga o lgta de zahar si lasam sa dea unu dou clocote. Stingem focul si adaugam pratrunjel tocat marunt apoi putem servi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu