Weekend placut va doresc tuturor!
Ingrediente:
aluat fraged de post
- 300g faina
- sare
- 70ml ulei
- 150ml apa calduta
- 3lg de zahar
- 1 plic praf de copt
- 1lg otet
- 5 caise
- 1 mar (se poate si fara)
- 1 piersica
- 4lg de zahar
- 1lg varf amidon
- 3 piersici
- 2lg zahar
- 1lgta. scortisoara
- 1lg ulei
Pentru aluat punem toate ing. uscate intr-un bol apoi uleiul amestecam pana incorporam binetoate ing. si incepem sa turnam putin cate putin din apa pana ne rezulta unaluat moale dar nu lipicios. Aluatul obtinut il infasuram in folie si lasam pe masa la odihnit timp de 35-45min.
Intre timp facem crema: punem cele 4lg de zahar la caramelizat, cand incepe sa-si schimbe culoarea adaugam caisele si piersicile taiate marunt, marul ras si amestecam putin cat sa-si ia fiecare din aroma caramelului apoi stingem cu putin apa si lasam la fiert pana ce zaharul se topeste si fructele se mai inmoaie.
Amestecam bine cat fiecare felie de piersica sa-si ia din arome apoi asezam deasupra pireului in tarta felie dupa felie.
Dam la cuptor in jur de 35-40 min sau pana ce se bronzeaza frumos! Dupa ce scoatem din cuptor o acoperim cu un stregar de bucatarie pana se mai raceste asta daca doriti un aluat mai fraged daca va place mai crocant o lasati neacoperita!
Sa va fie de bine!
Cine poate refuza asa bunatate?Eu in nici un caz nu.Pup!
RăspundețiȘtergereMinunata pentru perioada asta! Faina de tot.
RăspundețiȘtergereImi place mult de tot si cum arata ci ce este in tarta.
RăspundețiȘtergereImi place combinatia si la cum arata!Gustul....cred ca este grozav!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Deliciu fara cusur !:)
RăspundețiȘtergereNumai parfum de caise am in nas.Dupa ziua de ieri... cand am stat langa cratita cu dulceata de caise pe o caldura maxima ,am zis ca m-am saturat de ele.:))
Weekend fain !
Vai ce deliciu, ce culoare.. Mmm... cum sa refuz asa ceva?!
RăspundețiȘtergerePupici
Ma bucur sa descopar unca o idee grozava de prajitura de post. Combinatia de piersici si caise mi se pare super.
RăspundețiȘtergereCe culoare minunata, iar gustul tre' sa fie nemaipmenit! Pup
RăspundețiȘtergereDaaaaaaaaaaa,tare mult imi plac prajiturile cu fructe in special acuma vara............combinatia ta este una delicioasa.
RăspundețiȘtergereYummyyy...Arata tare bine.
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos tuturor pentru commenturi si aprecieri!!!
RăspundețiȘtergereSenzationala tarta ta:)!!!!!Pupici
RăspundețiȘtergereUn deliciou fructat :)
RăspundețiȘtergereArata extraordinar. Felicitari!!
Ce bunatate! Arata foarte frumos cu grilajul acela!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos prezentata, arata de milioane si cred ca gustul e la fel de bun!
RăspundețiȘtergere