Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
13 octombrie 2013

Dulceata de gutui cu nuca






Aromata, parfumata...minunata. Si cum sa nu-ti placa toamna cand e plina de minunatii...

Toamna

Toti acei ce-ntreaga vara
Au lucrat din zori in seara,
Toamna au roade bogate
Au si fructe, si bucate ,
Mere,
Pere,
In panere.
Prune
Bune
Si alune,
Si gutui
amarui,
Cu puf galben
Ca de pui.
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.




Ingrediente:

8 gutui maricele  - aprox 600g dupa ce le-am ras
100ml apa
1 kg. zahar tos
3 pliculete zahar vanilat
o jumatate de lamaie (optional daca va place mai acrisor)
bucati de nuca prajita

Mod de preparare

Pentru inceput se fierbe zaharul cu apa pana cand se obtine un sirop legat, ca sa va dati seama ca este bun siropul luati un pahar cu apa rece si cu ajutorul unei linguri puneti cateva picaturi de sirop in pahar, daca pana ajung la fundul paharului se fac bobite bobite atunci este gata. In acest moment dam focul mic la sirop si ne apucam sa radem gutuile spalate/curatate de puf.
Nu se rad mai devreme, fiindca daca stau mult timp, se inrosesc. Gutuile rase se pun la fiert in siropul obtinut pana se leaga suficient, eu am mai fiert cam aprx 1 ora. Cand e aproape gata, se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie-optional si bucatile de nuca prajite.


13 comentarii:

  1. Eu nu am facut dulceata de gutui, asa ca iti dai seama ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bună Alice!
    Ieri am intrat pe net să văd o rețetă de gem-dulceață de gutui,am
    cumpărat 3,5kg(8buc)mari și sunt puțin verzi!
    Mulțumesc de rețetă,Alice!
    Îți doresc o săptămână minunată!
    Cu mare drag te îmbrățișez!

    RăspundețiȘtergere
  3. Atat de parfumata si de delicata! Am si eu o sacosa de gutui, dar nu-s asa coapte. :( Tre' mai astept olecuta pana sa-mi satisfac pofta, pana atunci salivez uitandu-ma la imaginile astea...

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult dulceata de gutui, cu nuca inca nu am mancat dar cred ca e tare aromata!

    RăspundețiȘtergere
  5. Salut Alice,iti multumesc pentru vizita si pentru comentariul lasat pe blog.Sunt tare incantata de retetale tale.Ma tot gandesc la checul acela de malai....O sa incerc reteta.
    pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Interesanta combinatie... Eu ador dulceata de gutui, chiar azi m-am aprovizionat de la mama cu cateva borcane :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Ciao Alice!!!!!! sono mele cotogne! buonissima la confettura.. l'ho assaggiata una volta.. :-) baci

    RăspundețiȘtergere
  8. Foarte buna dulceata! O idee buna sa arunci cateva nuci prajite prin ea!

    RăspundețiȘtergere
  9. Arata perfect, urmeaza sa fac si eu.... Buna ideea cu nuca, multumesc!!! fain blog!

    RăspundețiȘtergere
  10. O ador!!! Nu am inercat cu nuca, dar cred ca e si mai buna!

    RăspundețiȘtergere