Aromata, parfumata...minunata. Si cum sa nu-ti placa toamna cand e plina de minunatii...
Toamna
Toti acei ce-ntreaga vara
Au lucrat din zori in seara,
Toamna au roade bogate
Au si fructe, si bucate ,
Mere,
Pere,
In panere.
Prune
Bune
Si alune,
Si gutui
amarui,
Cu puf galben
Ca de pui.
Si tot felul de legume,
De nu le mai stii pe nume.
Ingrediente:
8 gutui maricele - aprox 600g dupa ce le-am ras
100ml apa
1 kg. zahar tos
3 pliculete zahar vanilat
o jumatate de lamaie (optional daca va place mai acrisor)
bucati de nuca prajita
Mod de preparare
Pentru inceput se fierbe zaharul cu apa pana cand se obtine un sirop legat, ca sa va dati seama ca este bun siropul luati un pahar cu apa rece si cu ajutorul unei linguri puneti cateva picaturi de sirop in pahar, daca pana ajung la fundul paharului se fac bobite bobite atunci este gata. In acest moment dam focul mic la sirop si ne apucam sa radem gutuile spalate/curatate de puf.
Nu se rad mai devreme, fiindca daca stau mult timp, se inrosesc. Gutuile rase se pun la fiert in siropul obtinut pana se leaga suficient, eu am mai fiert cam aprx 1 ora. Cand e aproape gata, se adauga zaharul vanilat, zeama de lamaie-optional si bucatile de nuca prajite.
O minunatie,tare mult imi place si mie!
RăspundețiȘtergerePup!
Eu nu am facut dulceata de gutui, asa ca iti dai seama ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereBună Alice!
RăspundețiȘtergereIeri am intrat pe net să văd o rețetă de gem-dulceață de gutui,am
cumpărat 3,5kg(8buc)mari și sunt puțin verzi!
Mulțumesc de rețetă,Alice!
Îți doresc o săptămână minunată!
Cu mare drag te îmbrățișez!
Atat de parfumata si de delicata! Am si eu o sacosa de gutui, dar nu-s asa coapte. :( Tre' mai astept olecuta pana sa-mi satisfac pofta, pana atunci salivez uitandu-ma la imaginile astea...
RăspundețiȘtergereImi place mult dulceata de gutui, cu nuca inca nu am mancat dar cred ca e tare aromata!
RăspundețiȘtergereArata delicios!!!! O combinatie senzationala!
RăspundețiȘtergereSalut Alice,iti multumesc pentru vizita si pentru comentariul lasat pe blog.Sunt tare incantata de retetale tale.Ma tot gandesc la checul acela de malai....O sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergerepupici
Tre buna dulceata de gutui!
RăspundețiȘtergereInteresanta combinatie... Eu ador dulceata de gutui, chiar azi m-am aprovizionat de la mama cu cateva borcane :)
RăspundețiȘtergereCiao Alice!!!!!! sono mele cotogne! buonissima la confettura.. l'ho assaggiata una volta.. :-) baci
RăspundețiȘtergereFoarte buna dulceata! O idee buna sa arunci cateva nuci prajite prin ea!
RăspundețiȘtergereArata perfect, urmeaza sa fac si eu.... Buna ideea cu nuca, multumesc!!! fain blog!
RăspundețiȘtergereO ador!!! Nu am inercat cu nuca, dar cred ca e si mai buna!
RăspundețiȘtergere