Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
26 martie 2012

Tigaie mixt grill de pui



Este un preparat gustos si aromat, descoperit din intamplare. Am vru sa gasesc ceva care se face rapid pentru o masa de pranz luata in familie intr-o zi frumoasa de weekend.
Pare ea o reteta complicata insa nu este deloc asa. Este un preparat ce va reusi sa cucereasca si te v-a face sa-l faci ori de cate ori ai ocazia. Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba!

Ingrediente:
  • 500 gr pipote si inimi (sau doar inimi)
  • 250 gr piept de pui (sau pulpe dezosate de pui)
  • 250 gr ficatei de pui
  • 2 cepe
  • 5 lingurite baharat (se gaseste la magazinele arabesti/turcesti, eu l-am avut facut in casa)
  • 1 lingurita rasa turmenic (se gaseste la magazinele arabesti/turcesti)
  • unt cat o nuca
  • 3 linguri ulei
  • sare
Preparare

Reteta de baharat

Ingrediente
  • 1 lingura piper negru boabe
  • 1 lingura ienibahar boabe
  • 1 lingurita coriandru boabe
  • 1/2 lingurita chimion(cumin) macinat (sau 1 lingurita rasa chimion boabe)
  • 1 lingurita cu varf boia ( eu am pus 1 lingurita boia dulce si restul iute)
Preparare

Se pun toate condimentele boabe intr-o tigaie si le prajim (fara grasime) cca 2 minute la foc mare, pana incep sa miroasa usor. Adaugati toate condimentele in masina de cafea si macinati pana obtineti o pudra. Se lasa la racit amestecul, apoi se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic


Preparare
 
Daca alegeti sa folositi si pipote ar fi bine sa fie prefierte inainte, chiar si cu o zi inainte. Le taiem in patru si le punem la fiert 45min in apa cu sare acoperite cu un  capac
Inimile le taiem in doua. Pieptul de pui se taie cubulete. Ficateii se taie in 6 bucati. Ceapa se taie felii sau rondele subtiri.
Incingem bine o tigaie grill incapatoare, unsa doar cu putin ulei. Cand e incinsa se adauga pipotele si inimile, se presara cu sare, se da focul la mic si se prajesc cam 8-10 minute amestecand de cateva ori sa se faca pe toate partile. Cand sunt facute se scot din tigaie si se tin la cald.


Incingem iar tigaia, dam iar focul mic, apoi adaugam pieptul de pui presarat cu sare si il prajim cca 3-4 minute amestecand sa se faca pe toate partile. Nu trebuie sa fie facut de tot, trebuie sa ramana moale, fiindca va mai veni pus pe foc. Cand este gata il scoatem si tinem la cald.


Incingem iar tigaia, dam iar focul la mic si se adaugam ficateii care se prajesc si pe toate partile, iar cand sunt gata se scot din tigaie se tin la cald.


Incingem iar ulei in tagaia grill si adaugam ceapa taiata rondele impreuna cu 3lgte de baharat si 1/2lgte turmeric. Se tine la foc mic pana se inmoaie si isi pierde gustul de ceapa cruda.


Cand este facuta se adauga toata carnea peste ceapa, impreuna cu restul de baharat si turmeric. Amestecam bine si lasam pe foc cca 5 min., pentru ca toate aromele sa se combine. Gustam de sare iar la final adaugam un cubulet de unt. Cand untul este topit se tinge focul si se poate servi.
Am servit cu lipie si salata se rosii cu ardei totul acompaniat de un sos delicios de iaurt cu usturoi.






Multumesc pentru reteta Iuliei(e-retete).

2 comentarii: