Pare ea o reteta complicata insa nu este deloc asa. Este un preparat ce va reusi sa cucereasca si te v-a face sa-l faci ori de cate ori ai ocazia. Dar sa nu mai lungim vorba si sa trecem la treaba!
Ingrediente:
- 500 gr pipote si inimi (sau doar inimi)
- 250 gr piept de pui (sau pulpe dezosate de pui)
- 250 gr ficatei de pui
- 2 cepe
- 5 lingurite baharat (se gaseste la magazinele arabesti/turcesti, eu l-am avut facut in casa)
- 1 lingurita rasa turmenic (se gaseste la magazinele arabesti/turcesti)
- unt cat o nuca
- 3 linguri ulei
- sare
Reteta de baharat
Ingrediente
- 1 lingura piper negru boabe
- 1 lingura ienibahar boabe
- 1 lingurita coriandru boabe
- 1/2 lingurita chimion(cumin) macinat (sau 1 lingurita rasa chimion boabe)
- 1 lingurita cu varf boia ( eu am pus 1 lingurita boia dulce si restul iute)
Se pun toate condimentele boabe intr-o tigaie si le prajim (fara grasime) cca 2 minute la foc mare, pana incep sa miroasa usor. Adaugati toate condimentele in masina de cafea si macinati pana obtineti o pudra. Se lasa la racit amestecul, apoi se pastreaza intr-un borcanel inchis ermetic
Preparare
Daca alegeti sa folositi si pipote ar fi bine sa fie prefierte inainte, chiar si cu o zi inainte. Le taiem in patru si le punem la fiert 45min in apa cu sare acoperite cu un capac
Inimile le taiem in doua. Pieptul de pui se taie cubulete. Ficateii se taie in 6 bucati. Ceapa se taie felii sau rondele subtiri.
Incingem bine o tigaie grill incapatoare, unsa doar cu putin ulei. Cand e incinsa se adauga pipotele si inimile, se presara cu sare, se da focul la mic si se prajesc cam 8-10 minute amestecand de cateva ori sa se faca pe toate partile. Cand sunt facute se scot din tigaie si se tin la cald.
Am servit cu lipie si salata se rosii cu ardei totul acompaniat de un sos delicios de iaurt cu usturoi.
Trebuie sa fie tare buna. O sa incerc.
RăspundețiȘtergereMultumesc Florin! Chiar merita incercata este super buna!
RăspundețiȘtergere