Simplu si bun pentru un pranz rapid.
Ingrediente:
- 1/2 kg cartofi
- 1 carnat de casa
- 1 bucatica sunculita/kaizer
- 1 fire ceapa ferde
- 2 cepe mici rosii
- 3 fire usturoi verde/5 catei usturoi
- boia de ardei dulce si iute
- sare, piper
- ulei
- un cub de unt
Preparare
Spalam cartofi, apoi ii punem la fiert cu tot cu coaja apa cu sare. Lasam sa fiarba dar nu de tot ci pana cand intra usor furculita in ei. Cat fier cartofi ne ocupam de restu: punem o tigaie la incins cu putin ulei adaugam ceapa si sotam pana devine usor sticloasa, cand e gata o scoatem pe un servet de hartieca sa se absoarba tot uleiul. Incingem dinou tigaia si punem carnatul taiat rondele si sunculita lasam pana se rumenesc usor, apoi scoatem pe servet de hartie pentru surplusul de ulei. Cand cartofi sunt gata fierti ii lasam la racitapoi ii curatam de coaja si taiem in cuburi. Punem tigaia la incins adaigam cubul de unt cu putin ulei, pentru a nu se arde untul si adaugam cartofi. Ii sotam in unt cat sa prinda putina culoare apoi adaugam ceapa, kaizerul si carnatul si bineinteles usturoiul. Saram. piperam adaugam boiau dulce/picanta si amestecam. Lasam pe foc cat sa se dizolve putin boiau iar aromele sa se combine.
Servim cu salata sau muraturi.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu