Pentru ciupercute
Ingrediente:
- 10-12 ciuperci din cele mai mari + inca doua pentru umplutura
- 1 leg. ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- 60g costita/bacon/sunculita
- sare,piper,fulgi ardei dupa gust
- putin carnacior la alegere (optional)
- cascaval
- patrunjel verde
Spalam si curatam ceapa si usturoiul apoi le tocam marunt. Scotem coditele ciupercutelor le spalam apoi palariorele spalate le punem pe servetele absorbante iar coditele si cele doua ciuperci le taiem marunt.
Punem ulei intr-o tigaie cand s-a incins adaugam ceapa si usturoiul verde le sotam pana se inmoaie apoi adaugam baconul, carnaciorul si ciupercutele,coditele tocate marunt. Lasam totul pe foc pana compozitia se leaga si apa lasata de ciuperci scade. Gustam de gust, adaugam patrunjelul amestecam si stigem focul.
Dupa ce am terminatde preparat le punem le gratarul incins pana ce cascavalul se topeste si ciupercuta se inmoaie. Le puteti deasemenea face si la cuptor! Yummy...
Pentru frigaruile de pui
Ingrediente:
- 400g piept de pui
- 2 catei de usturoi
- 6 linguri ulei masline/ulei
- 3 linguri suc de lamaie
- 1 lingurita boia dulce
- 1 ardei rosu
- 1 ardei verde
- 1 morcov mare
- 2-3 cepe
- 7 feli subtiri bacon
- piper negru,sare, fulgi de ardei dupa gust
Pieptul de pui se spala apoi setaie frumusel in cuburi. Intr-un bol amestecam: sarea, piperul, fulgi de ardei, boiaua, zeama de lamaie, usturoiul si uleiul pana ce toate ing. se combina apoi adaugam bucatelele de pui si lasam la marinat timp de 1ora.
Cat sta puiul la marinatnoi pregatim legumele pentrufrigaruie: taiem morcovul rondele de circa 1cm grosime si le punem la fiert in apa cu sare pana se inmoaie, ardeiul cuburi, se curata ceapa sise taie in 4-8 in functie de cat de mare este.
Dupa ce a trecu 1 ora scoatem carnea de la marinat si fiecare bucatica se impatureste in bacon. Punem cate 3-4 bucati de carne alternativ cu legume.
Cand am terminat punem frigaruile pe gratar si le lasam pe toate partile pana ce puiul si restul sunt bine facute. Le puteti face si prajite punand ulei din marinara! Puteti servi alaturi de mujdei, sos de usturoi sau orice alt sos preferat.
Sa aveti pofta ;))))!
La ce-mi oferi, nici nu se poate sa nu am pofta! Faina ideea cu invelitul bucatilor de carne in bacon.. de tinut minte!
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc un weekend placut!
Ce de bunãtãti ai aiceea!!!mmm...mã ispitesti:)
RăspundețiȘtergereCiupercile sin absolut "to dye for".
RăspundețiȘtergereSi la frigarui, nu mi-a trecut prin cap pina acum sa pun si usturoi. Extraordinara descoperirea :)
Multumesc frumos Simona pup si weekend placut!
RăspundețiȘtergerePofteste la masa Alina ;), multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos The Wandering Oltean ma bucur ca iti plac. Weekend placut!
RăspundețiȘtergerearata minunat!
RăspundețiȘtergereSunt grozave.Imi plac mult ciupercile.Pup!
RăspundețiȘtergereCe colorat este totul !
RăspundețiȘtergereFrigaruile bune rau dar ciupercutele au un fel de - vino-ncoa - !:))
ce apetisant arata1 iti vine sa le mananci din priviri!
RăspundețiȘtergereNunai bunatatiiii!Faine de tot!
RăspundețiȘtergereFoarte bun! Mi s-a facut foame, instantaneu...
RăspundețiȘtergereDelicios ce ai facut tu aici,sper sa fie timpul frumos de incins gratarul in week-end.Pupici
RăspundețiȘtergereSi eu am "confectionat" zilele trecute frigarui............mmm.........o bunatate.
RăspundețiȘtergerePrezenta la o portie de ciuperci!Delicioase!
RăspundețiȘtergereE extraordinara papica asta!
RăspundețiȘtergereN-am cuvinte sa-ti spun cat de mult imi place asa ceva!
Arata absolut ..delicios!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos tuturor pentru commenturi si aprecieri!!!!
RăspundețiȘtergereAs papa din fiecare pe nerasuflate !!! ;)
RăspundețiȘtergere