Cine ar putea rezista la o felie de tarta pufoasa si usor crocanta proaspat scoasa din cuptor, plina de legume si mozzarella, cu o aroma imbietoare de tarta facuta in casa.
Ingrediente:
aluat
- 250g faina
- 2lg ulei de masline
- 1/2 cana apa
- un sfert cubulet drojdie
- un varf lgta de zahar
- sare
- 3-4 ciupercute
- 1 ceapa mica rosie
- 1 ardei capia
- 1 dovlecel mic
- 2 lg boabe de porumb
- 150-200g cascaval / mozzarella
- oregano
- patrunjel verde
- sare, piper
As vrea sa adaug ceva inainte sa incep. Este bine sa sotati putin legumele cat sa nu mai aiba apa. Eu am uitat sa fac asta si am avut ceva de furca, astfel tarta mea a iesit un pic cam bronzata!
Dupa plac puteti pune si alte legume.
Intr-un bol, dizolvam drojdia in putina apa calduta cu putin zahar. Dupa ce s-adizolvat adaugam putina apa, ulei si sare. Amestecam bine totul si lasam deoparte.
Faina cernuta o adaugam peste maiaua de mai sus amestecand continu pana ce coca nu se mai lipeste de degete.
Lasam la crescut, la loc caldut timp de 30-40min.
Intre timp spalam si curatam legumele. Ciupercile le taiem feli, ceapa solzisori, ardeiul capia rondele sau fasiute si dovlecei feli. (le calim usor cat sa nu mai aiba apa).
Ungem forma de tarta apoi asezam aluatul. Intepam aluatul in mijloc din loc in loc, umplem cu legume, apoi preseram porumb si cascaval sau mozzarella. Adaugam putin oregano si dam tarta la cuptor 25-30min la foc potrivit sau pana ce estebine facuta. La sfarsit cand scoatemdin cuptor adaugam patrunjel tocat marunt.
Cat de bine arata!
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Lavi ;))!
RăspundețiȘtergereBine ai venit in blogosfera culinara! Ai un blog cu retete apetisante, deci... bafta!
RăspundețiȘtergereMultumesc asemenea!
RăspundețiȘtergeresuper o idee buna pare o pizza vegetala chiar am pofta ms
RăspundețiȘtergere