Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
18 aprilie 2012

Stufat de pui



Stufatul este o reteta pe care bunica o prepara mereu la masa de Pasti, asa era traditia sa fie si stufat alaturi de toate cele. Se prepara de obicei cu miel insa, dupa gustul fiecaruia caci nu, nu toti agreem carnea de miel, poate fi facuta cu pui sau vita.
Eu din pacate nu am avut pe masa de Pasti aceasta reteta pentru ca ar fi fost prea mult si am ales sa o fac dupa, neputand rezista sa treaca vremea cepei si a usturoiului verde fara sa gust din aceasta bunatate plina de savoare. Deci acum sa-mi fie cu iertare daca o postez dupa, oricum zic eu ca nu e tarziu nici acum pentru ceva atat de bun. ;))

Ingrediente:
  • aprox. 1kg carne de pui
  • 6-7 legaturi mari de ceapa verde
  • 1 ceapa uscata
  • 200 ml supa de pui / apa fierbinte sau cat sa acopere usor carnea
  • 6-7 legaturi de usturoi verde
  • 3 lg de bulion
  • sare, piper
  • 4-5 lg de ulei
  • 1 leg patrunjel verde/marar tocat marunt (alegeti dupa preferinta)
Preparare

Spalam si curatam legumele. Ceapa alba se taie marunt. Intr-o tigaie se pune putin ulei la incins apoi adaugam carnea spalata si lasam pe ambele parti cat sa se rumeneasca usor.
Scoatem carnea si pastram la cald.
In aceeasi tigaie adaugam ceapa uscata si inabusim putin cat sa devina usor sticloasa.
Intre taiem ceapa si usturoiul spalate in bucati de 2-3cm lungime apoi le calim putin impreuna cu ceapa uscata.


Peste adaugam carnea si supa de pui/apa fierbinte, sare si piper daca mai este cazu si fierbem totul pana ce carnea este fiarta.


Cu 5-10 minute inainte de a lua de pe foc, adaugam bulionul (daca vi se pare prea lichid si doriti sa ingrosati puteti combina bulionul cu 2lg de faina si diluati cu 2-3 lg de apa apoi turnati usor, amestecand continu in cratita, sa nu faca cocoloase).
Mai lasam putin sa fiarba gustam de gust si apoi putem stinge focul.
La sfarsit putem adauga si patrunjelul/mararul verde tocat marunt.
Merge tare bine alaturi de un pahar de vin alb.
Sa va fie de bine!






0 comentarii:

Trimiteți un comentariu