Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
16 iunie 2012

Melcisori pufosi cu gem de capsuni si ciocolata



Niste pufoseni de zile mari, tare gustoase si aromate ce merg de minune la  micul dejun cu ceai sau lapte, merg la fel de bine luate la picnic ca tot vine weekendul sau consumate cu va pofteste voua stomacelu....!


Ingrediente:
  • 250g faina
  • 250-300ml lapte
  • 100g zahar
  • 2 pliculete zahar vaniliat
  • 1/2 pliculet drojdie
  • esente
  • coaja de lamaie
  • un pref de sare
  • 2oua mici/1 mare
  • 2lg cacao
  • 60ml ulei
  • gem de capsuni/sau orice alta dulceata
  • miere si nuci pisate pentru uns (optional)
Preparare

Pentru inceput ne apucam de aluat; punem faina intr-un bol facem o gropita in mijloc si punem drojdia, praful de sare. Laptele il punem la incalzit impreuna cu zaharul, esentele, zaharul vaniliat si coaja de lamaie, lasam pana ce se incalzeste usor si zaharul s-a topit cat decat. Lapte caldut il turnam peste faina putin cate putin amestecand pana se foarmeaza un aluat destul de moale apoi adaugam DOAR galbenusul de la oua si amestecambine compozita cand am reusit sa combinam pentru a putem framanta mai bine turnam cate putindin ulei bine incins si framntam pana obtinem un aluat moale ce nu se lipeste. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul!
Dupa ce a sta suficient la dospit luam si impartim aluatul in doua parti egale. Luam o bucata preseram faina pe masa de lucru apoi si peste bila de aluatsi cu ajutorul sucitorului intindem foaia de uncm grosime, apoi ungem cu unt topit si intindem dulceata peste. Rulam bine si cu grija apoi cu un cutit cu lama lata si bineascutit taiem ruloul in feli nu foarte groase (cam de 2 degete si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul) apoi le  punem la copt in tava cu hartie de copt cu partea taiata in sus. Lasam la copt pana ce sunt frumosi rumeni aprox.35-40min.


Pentru cei cu cacao batem albusurile spuma cu50g zahar pana obtinem o bezea tare apoi adaugam cacao(optional putem pune si nuci/stafide/rahat). Luam a2a bucata de aluat procedam ca la prima intindem bine aluatul peste care intindem crema de ciocolata si rulam cu mare grija. Taiem ruloul nu foarte groas (cam de 2 degete si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul)(eu i-am taiam putin cam grosi dar nu se pune ;)) .


La fel coacem in tava cu hartie de copt cu partea taiat in sus pana devin rumeni sau aprox 35-40min. 
La sfarsit ii putem unge cu miere si presara cu nuca pisata!



10 comentarii:

  1. Foarte bine arata melcisorii tai :) Sunt buni pentru zilele ploioase cand putem deschide cuptorul ;)

    Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce mult imi plac melcisorii astia pufosi...

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai venit pe blogul meu Andreea, intradevar mare dreptate ai insa cand pofta bate la usa nu ai ce face ;)))) te mai astept pe blog

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt o nebunie melcisorii acestia ai tai."Fur" si eu cate unul de fiecare.
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine ar merge unul la micul dejun...Arata foarte bine!

    RăspundețiȘtergere
  6. iau si eu unul pt micul dejun! baiatul mi-a dat deja comanda sa-i fac si lui!

    RăspundețiȘtergere
  7. Am o slabiciune pentru aluaturi de acest gen !:)
    Sunt,fara indoiala, deliciosi ! :)

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi plac cu gem de capsuni!FFaini melcisorii!

    RăspundețiȘtergere
  9. Multumesc frumos tuturor pentru aprecieri si commenturi, o bucurie imensa pentru mine cand voua va place reteta postata cu drag va servesc pe toti....:))))

    RăspundețiȘtergere