Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
16 octombrie 2013

Creier pane



O reteta tare gustoasa ce se pregateste foarte usor. Desi nu este un preparat agreat de toata lumea pentru unii, poate fi un ospat pe cinste.



Ingrediente:

aprox. 700g creier
2 oua
faina
pesmet
sare si piper

Mod de preparare

Creierul de porc, bine spălat si curăţat de pieliţe, se pune intr-o strecuratoare, la scurs.
Pregatim un castron in care batem ouale cu sare si piper, o farfurie cu faina si o farfurie cu pesmet. Luam fiecare bucata de creier si o trecem prin făină, apoi prin oul bătut şi la final prin pesmet, dupa care il punem la prajit, pe ambele parti, pana se rumenese frumos intr-o tigaie cu ulei incins.
Se scot pe hârtie absorbantă pentru a îndepărta surplusul de ulei.
Se serveste atat cald, cat si rece alaturi de  garnitură preferata sau simplu cu mujdei de usturoi.




18 comentarii:

  1. Tare bine mai arata si sunt foarte gustosi.
    Ma bucur ca am mai gasit pe cineva care nu fierbe inainte creierul....bravo !
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Pot sa iti spun cate de mult imi place???? MULTTTTT!

    RăspundețiȘtergere
  3. Sotul meu adora preparatul asta, asa ca fur o portie pentru el :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Bună Alice!
    O delicatese,îmi place foarte mult!
    O zi minunată îți doresc!
    Cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  5. Vai de când nu am mai mâncat creier! Ce ciudat sună, parcă aş fi canibal :))
    Oricum, e tare bun!

    RăspundețiȘtergere
  6. Sper ca mai ai o portie si pentru mine, caci altfel lesin de pofta. :">

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata tare bine, este preferatul sotului meu. Multumesc, mi-ai dat o idee buna pt weekend ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga Anca bine ai venit pe blogul meu, nu pot decat sa ma bucur, multumesc!!!

      Ștergere
  8. Este pe gustul sotului meu,mie nu-mi place deloc!
    Pup!

    RăspundețiȘtergere