Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
13 martie 2012

Ciorba de perisoare


       Ce poate fi mai bun pe o vreme racoroasa decat o farfurie de ciorba calda si proaspata facuta ca la mama acasa.


Ingrediente:
  • 2 ardei grasi
  • 2 cepe mari
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel albitura
  • 3-4 rosii curatate de coaja sau o cutie rosii in bulion
  • bulion
  • 3 oua
  • 2 maini de orez
  • 500g carne tocata amestec
  • 3lg malai
  • leustean
  • sare, piper
  • bors
Preparare

       Zarzavaturile se toaca cubulete si se pun la fiert in 4-5L apa, peste adaugam si rosiile.

Intre timp cat legumele sunt la fiert ne ocupam de prepararea perisoarelor. Carnea se amesteca cu cele 3lg de malai (eu asa fac reteta nu pun orez ci malai la perisoare, iar orezul il pun la sfarsit. Imi plac mai mult perisoarele in varianta asta), 1 ceapa mica tocata ff marunt, 1 ou, leustean proaspat, sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia pana toate ingredientele sunt omogenizate bine si apoi formam bilute mici.



     Verificam zarzavatul daca a fiert, daca a fiert incercam sa adaugam 1-2 perisoare daca se tin adaugam si restu (daca nu se tin adica se desfac mai adaugam putina faina in compozitia de perisoare). Lasam la fiert pana perisoarele se ridica la suprafata, in acest moment adaugam si orezul spalat si lasam dinou la fiert pana ce carnea si orezul sunt bine fierte.


    Dupa ce perisoarele si orezul au fiert punem cele 2lg de bulion, borsul lasam sa dea 2-3 clocote gustam de sare. La sfarsit batem intr-un bol 2 oua apoi se pune putina supa peste ele si se bate bine si adaugam incet in ciorba mestecand continuu apoi adaugam leustean tocat marunt si stingem focul.




    Servim cu mare pofta caci este delicioasa.
    Merge de minune cu ardei iute si paine de casa cu cartofi Daca doriti puteti sa adaugati si smantana.




Bon apetit! 

1 comentarii:

  1. Asa cum scriu peste tot, e ciobita mea prefarata!
    De fapt...una din preferatele mele, ca eu sunt maniaca cu supele si ciorbele :))

    RăspundețiȘtergere