Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
7 octombrie 2013

Cheesecake cu dovleac




Imi place sa gatesc retete de toamna si mai ales iubesc mirosul minunat din bucatarie atunci cand cuptorul este pus la treaba.... Reteta de azi este a unui desert foarte parfumat, dens.... si mai ales extrem de delicios, ce merita incercat!!







Ingrediente
Blat
190 gr biscuiti
130 gr unt
1 praf scortisoara
3lg lapte
optional 2lg cacao

Umplutura
400 gr crema de branza
120 ml smantana
300 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1/2 lingurita scortisoara
putin ghimbir ras

Topping
100-200g ciocolata
150 nuca
frisca (optional)


Mod preparare

Mai intai incingem cutorul, spalam, taiem si se scoatem semintele, apoi se presara putin zahar si se coace pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un bol si pasam cu furculita.
Pentru blat, biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie (sau cu un sucitor), apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Pasta obtinuta o presam in tava, atat pe fundul ei cat si pe pereti. (tava tapetata cu hartie de copt)
Pentru umplutura mixam crema de branza cu zaharul apoi se adauga smantana dulce mixata bine inainte. Se adauga dovleacul si condimentele, se amesteca bine cu ajutorul unei spatula, apoi ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.


Turnam umplutura peste blat. Coacem cheesecake-ul 1 ora, 1 ora si un sfert sau pana e rumenit usor pe margini, dar mijlocul e inca usor gelatinos daca miscam tava. Stingem cuptorul, deschidem putin usa pana si lasam cheesecake-ul sa se raceasca 30 min. Il scoatem apoi si il lasam la temperatura camerei pana e racit complet, apoi il acoperim cu un strat de ciocolata si nuci prajite. (optional putem servi/orna cu frisca). Bun, bun,bun!


Este  si mai bun, daca il lasati la rece peste noapte sau macar cateva ore inainte de-al taia. Dar asta este cam greu caci, miroase asa de bine…….mmmmm delicios!!!!!! (eu nu am rezistat unei feliute si l-am taiat cand inca era cald)








23 comentarii:

  1. Bună Alice!
    Wow,ce bine arată!
    Îmi plac combinațiile acestea de brânză-dovleac sau brânză-mere!
    Am furat rețeta,mă bucur că te-am întâlnit!
    Îți doresc o săptămână frumoasă și ușoară!
    Te îmbrățișez cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Elena, multumesc ma bucur tare mult ca iti este pe plac reteta. Pupici!

      Ștergere
  2. Pe la noi nu prea se foloseste dovleacul placintar....dar ce ai facut tu aici, tare bine mai arata !
    Merita gustat...
    Sa ai o saptamana asa cum ti-o doresti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc draga Sidy, la fel iti doresc si eu tie! Pup

      Ștergere
  3. Aoleu, a ajuns mirosul pana la mine!!! Ce bunatate!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :))))))) te invit cu mare drag la o feliuta, multumesc! !

      Ștergere
  4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu am mincat niciodata, cheesecake cu dovleac, dar al tau arata minunat. O feliuta pentru mine, mai ai ?!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce bun trebuie sa fie! Arata atat de apetisant! Trebuie neaparat sa incerc reteta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. merita Valentina, ma bucur ca iti place, multumesc!

      Ștergere
  7. Imi plac cheesecake-urile si am si eu in plan unul cu dovleac! Sper sa imi iasa cel putin la fel de frumos ca al tau!

    RăspundețiȘtergere
  8. tare bine arata, cred ca o sa incerc!

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte bine arat! Imi place parrfumul dovleacului combinat cu ciocolata. Mmmm!

    RăspundețiȘtergere
  10. Arata minunat!!!! Poze superbe! Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  11. Super delicios, de sezon :) Am facut si eu cheesecake cu dovleac, anul trecut - o bunatate :)

    Tocmai am pus blogul tau in blogroll, ai o multime de bunatati aici :)

    RăspundețiȘtergere
  12. chiar bun....., multumesc Danutza, apreciez!

    RăspundețiȘtergere