Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
3 octombrie 2013

Prajitura cu gem de prune si branza





Este toama, friggg, deci un prilej numai bun de folosit cuptorul ;))). Astazi va intampin cu o prajiturica tare simpla, insa extrem de gustoasa!!!!






Ingrediente

*aluatul fraged: 300 g faina
100 g zahar
200 g unt
1 ou
un praf de sare
un varf lingurita praf de copt
1lg otet

*umplutura: 300 g branza de vaci
3 linguri de zahar
2 oua
vanilie
gem mai acrisor - (gem de prune am folosit eu)


Mod de preparare

Pentru aluat se cerne faina, se pune la mijloc untul moale, zaharul, oul, praful de copt peste care punem otetul si sarea, se framanta bine apoi ii dam o forma de mingie aluatului.
Se lasa cateva ore la rece, apoi se imparte in doua si se intinde pentru a se face foile de placinta.
Pentru umplutura, ouale se bat cu zaharul pana devin omogene, se adauga apoi peste branza se incorporeaza amestecul.


Se aseaza prima foaie de placinta, apoi se pune un strat de gem de prune si peste se toarna compozitia de branza, se aseaza cel de-al doilea strat de aluat peste si se da la cuptorul incins la 180°C, timp de 30-40 minute sau pana ce foaia este coapta.




20 comentarii:

  1. E draga mea Alice ce reteta delicioasa ai facut!!!! Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. Branza in combinatie cu gem de prune ???
    Interesant.....
    Cred ca vin pina la tine sa gust bunaciunea asta de prajitura ! Mai ai ?
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Bună Alice!
    Arată super...mi-ai dat o idee am un borcan de gem de anul trecut
    și pentru că am făcut gem anul acesta vroiam să-l arunc!
    Alice,eu te invit la placintă cu mere!
    Seară minunată îți doresc!
    Cu drag te îmbrățișez!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga mea Elena ma bucur ca am putut fi de ajutor, vin cu mare drag la placinta mai ales ca este preferata mea ;) Pup

      Ștergere
  4. chiar as vrea o felita langa cafea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Apetisanta prajitura! Voi incerca si eu reteta, insa cu gem de mere, ca din acesta am facut.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. mmm gem de mere o bunatate de gem fac si eu mereu, cred ca ar merge nu vad de ce nu. Pup!

      Ștergere