Cine nu a gustat macar o singura data aceste minunatii. Vorbele nu isi au rostul doar va invit sa savurati o portie de mucenici.....
Ingrediente
500 g mucenici
300 g nuca tocata nu foarte marunt
350 g zahar
5 l cu apa
3 plicuri zahar vanilat
coaja de la 2 lamai
scortisoara
un praf de sare
Preparare
Spre rusinea mea, eu am avut mucenici cumparati caci nu am avut timp sa mai fac, promit sa nu se mai repete anul viitor, buni sunt facuti in casa. Daca alegeti aceasta varianta aveti nevoie de:
250g faina
120ml apa calduta
un praf de sare
Intr-un castron se pune faina, adaugati praful de sare, apa si amestecati bine totul pana se obtine un aluat elastic, care nu se lipeste deloc de mana.
Pudram cu faina suprafata de lucru intindem o foaie de aluat nu f. subtire si cu ajutorul aparatului/ustensilei formam mucenici. (nu avem, facem gramajoare mici de aluat le rulam f subtire apoi le dam forma de 8).
Mucenicii obtinuti ii lasam la uscat pe o coala de hartie, pana a doua zi.
Acum sa trecm la reteta......
Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul tos, pliculetele de zahar vanilinat si un praf de sare.
Cand apa incepe sa fiarba, adaugam in cratita si mucenicii.
Au fiert cand se lasa la fund si cand ii apasam sunt moi. In timpul fierberii amestecati din cand in cand in cratita sa nu se lipeasca mucenicii intre ei.
Cand mucenicii sunt aproape fierti, adaugam putina nuca zaharul vanilat si coaja de lamaie (nu f mult isi mai pune fiecare la masa cat doreste).
La masa servim alaturi de boluri cu nuca, scortisoara si coaja de lamaie.
Buni atat calzi cat si reci.
Bon apetit!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu