Simplu, aromat, condimentat, delicios, suculent.......perfect!
Ingrediente:
marinata pt pui
1 piept de pui dezosat mare - 850g am avut eu
1lingura cimbru uscat
1lingurita ardei iute fara seminte-uscat (optional)
un varf lingurita ienibahar
un varf lngurita ghibir ras proaspat sau pudra
un varf lingurita nucsoara rasa
un var lingurita scortisoara macinata
4 catei usturoi pisati
1 ceapa mica data pe razatoare sau ceapa verde tocata marunt
1 lingurita cu varf boia afumata (se gaseste la 'mega' la raionul condimente)
1 lingurita de zahar brun/normal
1 lingura de sare
1/2 lingurita de piper macinat
3 linguri ulei de masline
1lingurita cu varf de boia de ardei dulce
200ml lapte
pt cartofi-cantitate difera in functie de fiecare, cat doriti sa pregatiti
cartofi
sare de marepiper proaspat macinat
putina boia
cimbru/rozmarin proaspat
putin ulei de masline
Mod preparare
Pentru inceput pregatim mainata: amesteca bine condimentele cu uleiul si apoi turnam peste laptele. In aceasta marinata pune peptul de pui filetat ca pentru gratar si incercam sa-l acoperim bine de marinata, lasam sa stea asa cel putin 3-4 ore.
intre timp cat sta puiul la marinat pregatim garnitura. Cartofii se curata se spala si se taie in 2-4(de preferat sa folosti cartofi mai mici). Se pun la fiert in apa cu sare, insa nu se fierb foarte mult, doar atat cat sa intre furculita, dar sa nu se sfarame.
Se scurg de apa si se pun in tava. Se presara cu sare, piper, boia de ardei si cimbru/rozmarin. Turnam deasupra cateva linguri cu ulei de masline si dam la cuptor pana se rumenesc.
Dupa ce a trecut timpul de marinat luam puiul il stergem fff usor de excesul de marinata si punem pe gratarul incins pana se rumeneste frumos. Servim pastrama alaturi de minunati cartofi si salata de sezon/preferata.
Sa va fie de bine! BUN BUN BUN
Bună Alice!
RăspundețiȘtergereArată super,deși este târziu nu aș refuza o porție!
Seară minunată draga mea îți doresc!
Cu drag te îmbrățișez!
Draga Elena multumesc si te invit cu drag la masa. Pup
ȘtergereLa cum arata,nu are cum sa nu fie bun!
RăspundețiȘtergerePup!
Multumesc DiaMar, pupici!
ȘtergereDumnezeiesc de bine arata !!! Pastrama asta trebuie incercata....am si eu o reteta dar....mai complicata cu mai mult timp de preparat.
RăspundețiȘtergereSi cartofii sunt minuati.....
Am sa fac si eu din piept de curcan si am sa-ti spun cum a iesit.......!
Te tzuc cu mult drag !
Scumpa mea sidy ;) nu pot decat sa ma bucur ca iti place reteta, astept pareri....;) multumesc! Pupici!
Ștergere*Sidy-:)
ȘtergereOhhh, vin si eu la masa!
RăspundețiȘtergerecu mare drag Cristina, multumesc!
ȘtergereO bunatate de mancarica!!
RăspundețiȘtergereMultumesc, Simona!
ȘtergereVai ce bine arata! Tocmai am mancat dar acum iar mi-e foame :))
RăspundețiȘtergereMultumesc, Laura! ;) te invit la masa!
ȘtergereVai de mine! Mai am o tzara si "ucid" monitorul de pofta. :)
RăspundețiȘtergereDraga Alina multumesc si ma bucur ca iti place ;)
Ștergerece bine arata!
RăspundețiȘtergerema bucur Adnia, ca iti place, multumesc!
ȘtergereCe bun este si ce pofta mi-ai facut!!
RăspundețiȘtergereBine ati venit pe blogul meu, ma bucur ca va place!
ȘtergerePfuu, ce-i aici!! Apetisant rau de tot, n-as refuza o portie pentru nimic in lume!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana, ma bucur ca iti place..!
ȘtergerePe mine ma dai gata oricand cu un asa meniu)
RăspundețiȘtergereMultumesc Teo, te invit la masa..:))))))
ȘtergereWow, cat de bine arata! As vrea o portie ..dubla :D
RăspundețiȘtergerePup :*
cu mare drag Danutza!
Ștergere