Imi place sa gatesc retete de toamna si mai ales iubesc mirosul minunat din bucatarie atunci cand cuptorul este pus la treaba.... Reteta de azi este a unui desert foarte parfumat, dens.... si mai ales extrem de delicios, ce merita incercat!!
Ingrediente
Blat
190 gr biscuiti
130 gr unt
1 praf scortisoara
3lg lapte
optional 2lg cacao
Umplutura
400 gr crema de branza
120 ml smantana
300 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1/2 lingurita scortisoara
putin ghimbir ras
Topping
100-200g ciocolata
150 nuca
frisca (optional)
Mod preparare
Mai intai incingem cutorul, spalam, taiem si se scoatem
semintele, apoi se presara putin zahar si se coace pana se inmoaie. Miezul
dovleacului se pune intr-un bol si pasam cu furculita.
Pentru blat, biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie
(sau cu un sucitor), apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Pasta obtinuta
o presam in tava, atat pe fundul ei cat si pe pereti. (tava tapetata cu hartie
de copt)
Pentru umplutura mixam crema de branza cu zaharul apoi se
adauga smantana dulce mixata bine inainte. Se adauga dovleacul si condimentele,
se amesteca bine cu ajutorul unei spatula, apoi ouale pe rand, amestecand dupa
fiecare.
Turnam umplutura peste blat. Coacem cheesecake-ul 1 ora, 1
ora si un sfert sau pana e rumenit usor pe margini, dar mijlocul e inca usor
gelatinos daca miscam tava. Stingem cuptorul, deschidem putin usa pana si
lasam cheesecake-ul sa se raceasca 30 min. Il scoatem apoi si il lasam la
temperatura camerei pana e racit complet, apoi il acoperim cu un strat de
ciocolata si nuci prajite. (optional putem servi/orna cu frisca). Bun, bun,bun!
Este si mai bun, daca
il lasati la rece peste noapte sau macar cateva ore inainte de-al taia. Dar asta
este cam greu caci, miroase asa de bine…….mmmmm delicios!!!!!! (eu nu am rezistat unei feliute si l-am taiat cand inca era cald)
Bună Alice!
RăspundețiȘtergereWow,ce bine arată!
Îmi plac combinațiile acestea de brânză-dovleac sau brânză-mere!
Am furat rețeta,mă bucur că te-am întâlnit!
Îți doresc o săptămână frumoasă și ușoară!
Te îmbrățișez cu mare drag!
Draga mea Elena, multumesc ma bucur tare mult ca iti este pe plac reteta. Pupici!
ȘtergerePe la noi nu prea se foloseste dovleacul placintar....dar ce ai facut tu aici, tare bine mai arata !
RăspundețiȘtergereMerita gustat...
Sa ai o saptamana asa cum ti-o doresti !
Multumesc draga Sidy, la fel iti doresc si eu tie! Pup
ȘtergereAoleu, a ajuns mirosul pana la mine!!! Ce bunatate!
RăspundețiȘtergere:))))))) te invit cu mare drag la o feliuta, multumesc! !
ȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergereNu am mincat niciodata, cheesecake cu dovleac, dar al tau arata minunat. O feliuta pentru mine, mai ai ?!
RăspundețiȘtergerecu mare drag te servesc, multumesc Daniela!
ȘtergereYammy! Cred ca e delicios!!!
RăspundețiȘtergeretare delicios, multumesc Laura!
ȘtergereCe bun trebuie sa fie! Arata atat de apetisant! Trebuie neaparat sa incerc reteta.
RăspundețiȘtergeremerita Valentina, ma bucur ca iti place, multumesc!
ȘtergereImi plac cheesecake-urile si am si eu in plan unul cu dovleac! Sper sa imi iasa cel putin la fel de frumos ca al tau!
RăspundețiȘtergerea iesit chiar foarte bine :)))
Ștergeretare bine arata, cred ca o sa incerc!
RăspundețiȘtergeremerita Coco, este tare bun!
ȘtergereFoarte bine arat! Imi place parrfumul dovleacului combinat cu ciocolata. Mmmm!
RăspundețiȘtergerebun bun bun, multumesc Maya!
ȘtergereArata minunat!!!! Poze superbe! Pupici :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana! pup
ȘtergereSuper delicios, de sezon :) Am facut si eu cheesecake cu dovleac, anul trecut - o bunatate :)
RăspundețiȘtergereTocmai am pus blogul tau in blogroll, ai o multime de bunatati aici :)
chiar bun....., multumesc Danutza, apreciez!
RăspundețiȘtergere