Ador sa fac paine in casa. Mirosul paini prospat coapte in casa nu se compara cu nici o paine din comert si unde mai pui ca e plina de tot felul de lucruri nesanatoase...dar sa revenim la painea noastra. Prospata, cu coaja crocanta si miez pufos, numai buna de pus pe masa.Ingrediente:
- 550gr. faina
- 300ml apa calduta (in cazul nostru folosim apa in care au fiert cartofi lasata pana devine calduta
- 3lgte. zahar
- 6lg ulei/uleide masline
- 1 1/2lgte. sare
- 2lg drojdie uscata
- 200g masline fara samburi
Facem maiaua: amestecam drojdia cu 1 ligta. de faina, 3-4lg de apa calda si zaharul pana facem o pasta si o lasam acoperita pana creste face basicute.
Intr-un castron punem faina si facem in mijloc o gropita unde vom pune maiaua preparata mai sus, uleiul, sarea si incepem sa framantam turnand putin cate putin apa pana formam un aluat moale si elastic ce nu se lipeste de maini.
Cand aluatul este gata adaugam maslinele taiate feli si mai framanta cat sa le incorporam in aluat.
Cand e gata rasturnam aluatul pe masa de lucru impartim in doua in luam frumusel il punem in tava si ma lasam 30 min la dospit la fel pana isi dubleaza volumul.
Bagam la cuptor 180g 30-45min sau pana se rumeneste frumsos.
Tare buna e painea facuta in casa!
RăspundețiȘtergereMare adevar, este cea mai buna! Multumesc!
RăspundețiȘtergerecartofi albi sau masline negre?
RăspundețiȘtergerebine ai venit pe blogul meu Ioana, multumesc pentru observatie, am modificat era vb. despre masline;))))) te mai astept cu drag!!
Ștergere