Ingrediente:
- 1-2verze murate
- 1 cana de orez
- 3 cepe
- 500g ciuperci Champignion
- 4lg bulion
- ulei
- sare
- cimbru
De cu seara este bine sa punem apa peste varza si sa o lasam asa pana a doua zi pentru a se desara. A doua zi spalam varza cu apa calduta, se rupe foaie cu foaie iar cotoarele le tocam marunt fideluta.
Se curata si taie marunt ceapa, apoi le calim in putin ulei pana isi schimba culoarea devine sticloasa. adaugam ciupercile spalate si taiate in bucati si lasam cateva minute la sotat. Adaugam orezul stingem cu apa potrivim de sare, piper, cimbru si lasam la fiert cat sa se umfle putin orezul. Cand este gata orezul adaugam 2lg de bulion si amestecam bine compozitia.
Foile de varza se umplu cu umplutura de orez cu ciuperci, apoi se impaturesc frumos si se pun in ola in care am pus pe fund varza tocata marunt si restul de bulion din loc in loc.
Cand am terminat de pus toate sarmalele in oala acoperim cu foi de varza apoi turnam apa cat sa le acopere.
Lasam la fiert mic cca, 1 ora.
In umplutura putem sa adaugam si stafide sau prune uscate sau se poate face fara ciuperci.
Am servit cu mamaliguta si ardei iute murat.
Bun bun!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu