Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
18 martie 2012

Tort cu trei feluri de ciocolata


 
       Incerc de ceva vreme sa va prezint aceasta reteta. Un tort delicios si tare aspectuos, ce merita incercat macar odat, mai ales de cei ce iubesc ciocolata.
       Este el o bombita calorica insa, zic ca meritam un astfel de rasfat macar odata pe an, in cazul meu cu o ocazie speciala "my birthday".

Ingrediente:

   Blatul de ciocolata
  • 60 g de migdale pudra, merg si nuci macinate
  • 100 g zahar pudra (60+40)
  • 20 g cacao
  • 4 albusuri
  • un varf de sare
Preparare

       Se amesteca migdalele cu 60 g zahar pudra si cacaua. Albusurile se bat spuma cu cele 40 g de zahar si un varf de sare. Se toarna amestecul de migdale si amestecam usor sa nu se lase compozitia, de sus in jos sau cum zicea buni "lipa lipa". Compozitia rezultata se toarna intr-o forma detasabila si se da la cuptorul preincalzit la 200 gradeC pentru 15 minute. Se lasa la racit complet inainte de folosire. Dupa ce s-a racit il punem pe un platou si apoi punem cerculde la forma detasabila de tort.



blatul gata pentru copt
  
   Mousse de ciocolata alba
  • 125 ml de smantana lichida dulce
  • 250g ciocolata alba
  • 2g gelatina -1 foaie
  • 300 ml frisca neindulcita
Preparare

        Gelatina se pune la inmuiat. Apoi frisca se bate bine. Punem smantana la incalzit (la foc mic sau pe bain marie), adaugam si ciocolata maruntita sau rupta bucati. Amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine cu smantana. Cand amestecul este inca caldut, se adauga gelatina (eu am lasat cam mult compozitia la racit si a fost nevoie sa dizolv usor gelatina la microunde) si frisca batuta. Incorporam apoi turnam compozitia peste blat.



   Mousse de ciocolata cu lapte
  • 125 ml frisca lichida
  • 160 gr ciocolata cu lapte
  • 1 foaie gelatina
  • 100 grame frisca batuta
Preparare

       Gelatina se pune la inmuiat. Apoi frisca se bate bine. Punem smantana la incalzit, adaugam si ciocolata maruntita. Amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine cu smantana. Cand amestecul este inca caldut, se adauga gelatina si frisca batuta. Incorporam apoi turnam compozitia peste moussul de ciocolata alba, lasat bineinteles la rece pana s-a intarit.





   Mousse de ciocolata amaruie
  • 125 ml de frisca lichida
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 110 ml frisca batuta
  • 1 foaie de gelatina
Preparare
       Gelatina se pune la inmuiat. Apoi frisca se bate bine. Punem smantana la incalzit, adaugam si ciocolata maruntita. Amestecam pana se topeste si se incorporeaza bine cu smantana. Cand amestecul este inca caldut, se adaugam gelatina si frisca batuta. Incorporam apoi turnam compozitia peste moussul de ciocolata cu lapte, lasat bineinteles la rece pana s-a intarit.




        Decorati cum doriti apoi serviti. Este tare DELICIOS!




 Si o feliuta pentru voi!



Multumesc pentru reteta Isabelei.

1 comentarii:

  1. Ce bunatate de tort! Alice, imi place blogul tau, este plin de culoare. Stiu si de ce...am descoperit si Alce Boutique! Foarte frumos!

    RăspundețiȘtergere