Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
9 aprilie 2012

Zacusca


Nu imi place deloc zacusca la borcan facuta pentru iarna. Prefer tare mult varianta mamei, de a coace vinete si de a baga la congelator, la fel si cu ardei capia sau gogosari, spalati taiati cuburi si bagati frumusel in pungi la congelator. Asa stii mereu ca ai o zacusca proaspata si aburinda cu miros placut de toamna, ori de cate ori iti este pofta si nici batai de cap nu mai ai, daca se acreste, daca nu tine daca daca daca.....
Mama asa face, asa fac si eu si asa va dau si voua reteta.

Ingrediente:
  • 1kg vinete (coapte curatate cum spuneam mai sus de la congelator)
  • 4-5 cepe
  • 1kg ardei kapia/gras/gogosar
  • 1/ kg rosii
  • 3 morcovi
  • 5-6lg ulei
  • sare, piper
  • foi de dafin
Preparare

Daca faceti varianta asta de cu seara scoateti legumele de la congelator pentru a se dezgheta pana a2a zi. Daca nu spalati si stergeti vinetele si ardei apoi ii coaceti pe tabla sau jar, curatati de coaja spalati si lasati la scurs.
Curatam si spalam ceapa apoi o taiem marunt. Intr-o oala, ceaun incapator se pun 5-6lg ulei la incins apoi se adauga ceapa. Lasam pe foc pana devine sticloasa. Cat sta ceapa la foc spalam si curatam morcovi apoi ii dam pe razatoarea mica si calim alaturi de ceapa pana isi schimba usor culoarea (dau un gust bun, dulceag zacusti).
Cand este gata si morcovul adaugam vinetele. ardei si rosile taiate cuburi si foaia de dafin, apoi adaugam putina apa si lasam la inabusit pana scade si se leaga bine aprox. 1ora.
Gustam de sare si piper, iar pentru culoare daca este nevoie se poate pune putina boia.
Si gata asta este tot fara mari batai de cap aveam la masa zacusca proaspata facuta in casa.
Tare, tare buna!



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu