Este toamna, deci un prilej numai bun sa ne umplem camara cu bunatati. Cum zicea bunica "sa fie camara plina, sa ai iarna pe ce pune mana".
Ingrediente:
10 kg gogosari
1 kg otet
1 kg zahar
o lingura boabe de piper
50 g boabe de mustar
200 g sare mar
frunze de telina
4-5 fire de hrean
foi de dafin
Mod de preparare
Se spala gogosarii si se curata de cotor, apoi se taie in 2-4 bucatele (in functie de marimea gogosarului) si se pun intr-un vas mai mare, dupa care se stropesc cu sare si turnam peste gogosari siropul facut din otet, zahar si sare. invartim cu lingura pana se topeste zaharul si sarea, lasam sa stea 24h, intre timp, ii mai invartim in vas ca sa fie cuprinsi toti in sirop.
Dupa ce au lasat zeama, punem gogosarii in borcane, intercalam printre ei frunze de telina si radacini de hrean. Deasupra punem, in fiecare borcan, boabe de piper, mustar si cate o foaie de dafin. Punem betisoare si turnam siropul, apoi legam borcanele şi se pun în camara/beci.
Tare, tare buni, ideali pentru friptură în sezonul rece.
Asta e murătura mea preferată şi singura pe care o fac, dealtfel :)
RăspundețiȘtergereBună Alice!
RăspundețiȘtergereDraga mea.Alice aceiași rețată fac și eu,în plus față de tine , mai pun și câțiva căței de usturoi!
Îți doresc o săptămână reușită scumpo!
Cu drag!
Tare buni gogosarii! Chiar ai pe ce pune mana la iarna, cum zici tu!
RăspundețiȘtergereCe-mi plac gogosarii murati! Am facut si eu nu demult, dar am uitat sa pun otet :))
RăspundețiȘtergereMa bucur Liana :))))
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena, bun si asa cum zici tu !!! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabriela! :)))
RăspundețiȘtergereUna din acriturile mele preferate... si nu-s multe :)
RăspundețiȘtergerePup
Cind eram acasa, mama facea mereu si tare mai sint buni, linga o fripturica mai grasuta sau un gratarel... Pupici !
RăspundețiȘtergereAm salvat reteta!
RăspundețiȘtergereMa bucur Simona ;) pupici !!
RăspundețiȘtergereMultumesc Daniela si intradevar sunt tare tare buni! Pup
RăspundețiȘtergereDraga Haplea nu pot decat sa ma bucur, multumesc!
RăspundețiȘtergere