Parfumat, aromat…..si mai ales facut in casa! Este tare bun
si nu ar trebui sa lipseasca de pe rafturile camari pe timp de iarna.
Ingrediente:
5 kg prune
2 kg zahar
1 baton scortisoara
sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Prunele se spala, se desfac in doua si se scot samburii, apoi se pun intr-un vas emailat sau tuci. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa cateva ore sa lase sirop.
Se pune la fiert, la început la foc mare, apoi la foc mic, amestecand pana cand gemul este aproape legat si capata o culoare roscat-maronie.
Se face proba: punem pe o farfurie cca 1 lingurita de compozitie, se lasa sa se racesca. Daca are o componenta densa, gemul este gata.
Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate, se pun capacele, si se acopera cu o patura. Se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.
Bună Alice!
RăspundețiȘtergereArată super și cu clătite...deja mi-ai făcut poftă!
Îți doresc un weekend excelent!
Cu mult drag!
Alice faci niste poze bune de pus intr-o expozitie ! Bravo tie....
RăspundețiȘtergereCat despre gem....nu am cuvinte cat de bun este !
Te tzuc cu mare drag !
Prezentarea este foarte frumoasa, iar gemul de prune este unul din preferatele mele!
RăspundețiȘtergereMultumesc Elena! Te invit cu drag la o clatita ;)) Pupici!
RăspundețiȘtergereDraga mea Sidy iti multumesc pt frumoasele cuvinte, ma simt magulita! Ma bucur ca iti place. Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Cristina pt aprecieri! Ma bucur tare mult ca este o reteta pe placul tau :)))
RăspundețiȘtergereCe bunatate gemul de prune!
RăspundețiȘtergere