Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
28 septembrie 2013

Gem de prune



Parfumat, aromat…..si mai ales facut in casa! Este tare bun si nu ar trebui sa lipseasca de pe rafturile camari pe timp de iarna.






Ingrediente:

5 kg prune
2 kg zahar
1 baton scortisoara
sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare:

Prunele se spala, se desfac in doua si se scot samburii, apoi se pun intr-un vas emailat sau tuci. Se adauga zaharul, se amesteca si se lasa cateva ore sa lase sirop.



Se pune la fiert, la început la foc mare, apoi la foc mic, amestecand pana cand gemul este aproape legat si capata o culoare roscat-maronie.


Luam spuma de cate ori este nevoie. Adaugam sucul de lamaie si continuam sa amestecam.
Se face proba: punem pe o farfurie cca 1 lingurita de compozitie, se lasa sa se racesca. Daca are o componenta densa, gemul este gata.
Gemul se pune fierbinte in borcane sterilizate, se  pun capacele, si se acopera cu o patura. Se lasa sa se racesca lent pana a doua zi.




7 comentarii:

  1. Bună Alice!
    Arată super și cu clătite...deja mi-ai făcut poftă!
    Îți doresc un weekend excelent!
    Cu mult drag!

    RăspundețiȘtergere
  2. Alice faci niste poze bune de pus intr-o expozitie ! Bravo tie....
    Cat despre gem....nu am cuvinte cat de bun este !
    Te tzuc cu mare drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Prezentarea este foarte frumoasa, iar gemul de prune este unul din preferatele mele!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Elena! Te invit cu drag la o clatita ;)) Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Draga mea Sidy iti multumesc pt frumoasele cuvinte, ma simt magulita! Ma bucur ca iti place. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc frumos Cristina pt aprecieri! Ma bucur tare mult ca este o reteta pe placul tau :)))

    RăspundețiȘtergere