Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
2 iulie 2012

Tort cu mere


Se face usor si dispare la fel de usor! Simplu, gustos, pufos, insiropat, racoritor, minunat, perfect ;)))........ mai ales pe asa vreme...!

Ingrediente:
blat(forma de 26 cm)

  • 4 oua
  • 120 gr faina
  • 120 gr zahar
Pentru umplutura
  • 6 mere
  • 150 gr zahar
  • 2 portocale
  • 2 pliculete gelatina
  • o fiola vanilie
  • 250 ml frisca lichida
  • scortisoara/ciocolata rasa
Preparare

Pentru inceput ne apucam de blat: ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul, aprox. 15-20min, apoi adaugam treptat faina cernuta. Aluatul obtinut se toarna in forma si se coace la foc mic timp de 25-30 min. apoi se lasa la racit.


Acum cat sta blatul la bronzat ne putem apuca sa pregatim merele. Le spalam si curatam de coaja apoi le scoatem cotorul si le taiem feli pe care le punem la fiert in apa cat sa le acopere, impreuna cuzaharul.
!!!!! Eu nu am mai folosit gelatina caci si fara ea merele tot au stat pe blat voi o puteti pune, insa inainte o lasati la inmuiat apoi o topiti la mo. sau pe baie de aburi, apoi adaugati peste compot!
Cand merele au fiert adaugam sucul de la portocale si esenta de vanilie mai lasam 1 min. si stingem focul.


Lasam la racit. Blatul racit se pune pe un platou si apoi inelul de forma, se inteapa blatul din loc in loc apoi se pun merele si sucul. Merele le apasam putin cu o lingura.


Lasam la rececateva ore apoi ornam cu friscadupa bunul plac si preseram scortisoara sau ciocolata rasa!
Perfect.................!
Multumesc pentru reteta Licutei Marin!






25 comentarii:

  1. Super fain , ador merele asa ca nu pot decat sa ma gandesc ce gust bun are :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ce-as mai lua eu feliuta aceea din farfurie!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ohh,da! Aduc o portie de supa in schimbul unei felii de tort!

    RăspundețiȘtergere
  4. Adnia te servesc cu mare drag! Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Dorina cum am spus si in descriere este minunat , merita!!! Multuesc.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ador merele in prajituri , mai ales in patiserie ...
    Tortul tau este pe gustul meu !
    Am salvat atat de multe retete de la tine si ma intreb cand sa le prepar si cum sa le mananc !:))

    RăspundețiȘtergere
  7. Adina esti o draguta si ma simt magulita de cele spuse...... Multumesc si ma bucur sa ca iti place!

    RăspundețiȘtergere
  8. Ti-a iesit super. E tortul preferat al sotului meu. Aveam si eu reteta aceasta de la soacra mea.. dar fara gelatina.. si punea merele la inceput in tava si apoi blatul.
    Ideea ta e grozava. am sa-l refac curand.

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca este racoritor vreau si eu o felie. A iesit excelent

    RăspundețiȘtergere
  10. Foarte frumos l-ai aranjat, cred ca este un deliciu! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu stiu daca exista cineva care sa nu fi copilarit cu tortul de mere? Il ador.

    RăspundețiȘtergere
  12. O bunatate tortul tau! Si ce trandafirasi frumosi ai facut...
    Pupici

    RăspundețiȘtergere
  13. Arata foarte foarte yuuumy tortu' tau!

    RăspundețiȘtergere
  14. Delicios... dupa cum arata, nu prea rezisti. Pup!

    RăspundețiȘtergere
  15. Mor dupã torturile astea, al tãu e excelent!!!

    RăspundețiȘtergere
  16. Ador merele,asa ca nu puteam lipsi de la asa bunatate.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  17. Va multumesc pentru aprecieri si commentari, ma simt magulita cand stiu ca voi apreciati ceea ce postez pe blog.......! ;)))

    RăspundețiȘtergere
  18. Tare bun mai e tortul asta :)
    Te pup

    RăspundețiȘtergere
  19. preferatul meu!!!un deliciu!!weekend racoros sa ai!!

    RăspundețiȘtergere
  20. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  21. Un tort incredibil de bun!! Il fac si eu in perioada rece! Abia astept sa vina prima ninsoare si sa imi umplu casa cu iz de scortisoara si mere coapte!

    RăspundețiȘtergere
  22. Chiar bun! Multumesc de vizita Elena, te mai astept!

    RăspundețiȘtergere