Ingrediente:
blat(forma de 26 cm)
- 4 oua
- 120 gr faina
- 120 gr zahar
- 6 mere
- 150 gr zahar
- 2 portocale
- 2 pliculete gelatina
- o fiola vanilie
- 250 ml frisca lichida
- scortisoara/ciocolata rasa
Pentru inceput ne apucam de blat: ouale se bat impreuna cu zaharul pana isi dubleaza, chiar tripleaza volumul, aprox. 15-20min, apoi adaugam treptat faina cernuta. Aluatul obtinut se toarna in forma si se coace la foc mic timp de 25-30 min. apoi se lasa la racit.
!!!!! Eu nu am mai folosit gelatina caci si fara ea merele tot au stat pe blat voi o puteti pune, insa inainte o lasati la inmuiat apoi o topiti la mo. sau pe baie de aburi, apoi adaugati peste compot!
Cand merele au fiert adaugam sucul de la portocale si esenta de vanilie mai lasam 1 min. si stingem focul.
Lasam la rececateva ore apoi ornam cu friscadupa bunul plac si preseram scortisoara sau ciocolata rasa!
Perfect.................!
Multumesc pentru reteta Licutei Marin!
Super fain , ador merele asa ca nu pot decat sa ma gandesc ce gust bun are :)
RăspundețiȘtergerece-as mai lua eu feliuta aceea din farfurie!
RăspundețiȘtergereOhh,da! Aduc o portie de supa in schimbul unei felii de tort!
RăspundețiȘtergereCu mare drag Cristina ;) Multumesc!
RăspundețiȘtergereAdnia te servesc cu mare drag! Multumesc!
RăspundețiȘtergereDorina cum am spus si in descriere este minunat , merita!!! Multuesc.
RăspundețiȘtergereAdor merele in prajituri , mai ales in patiserie ...
RăspundețiȘtergereTortul tau este pe gustul meu !
Am salvat atat de multe retete de la tine si ma intreb cand sa le prepar si cum sa le mananc !:))
Adina esti o draguta si ma simt magulita de cele spuse...... Multumesc si ma bucur sa ca iti place!
RăspundețiȘtergereMmmm....ce bunatate!
RăspundețiȘtergereTi-a iesit super. E tortul preferat al sotului meu. Aveam si eu reteta aceasta de la soacra mea.. dar fara gelatina.. si punea merele la inceput in tava si apoi blatul.
RăspundețiȘtergereIdeea ta e grozava. am sa-l refac curand.
Daca este racoritor vreau si eu o felie. A iesit excelent
RăspundețiȘtergereVai de mine ce bine arata!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos l-ai aranjat, cred ca este un deliciu! Pupici
RăspundețiȘtergereNu stiu daca exista cineva care sa nu fi copilarit cu tortul de mere? Il ador.
RăspundețiȘtergereO bunatate tortul tau! Si ce trandafirasi frumosi ai facut...
RăspundețiȘtergerePupici
Arata foarte foarte yuuumy tortu' tau!
RăspundețiȘtergereDelicios... dupa cum arata, nu prea rezisti. Pup!
RăspundețiȘtergereMor dupã torturile astea, al tãu e excelent!!!
RăspundețiȘtergereAdor merele,asa ca nu puteam lipsi de la asa bunatate.Pup!
RăspundețiȘtergereVa multumesc pentru aprecieri si commentari, ma simt magulita cand stiu ca voi apreciati ceea ce postez pe blog.......! ;)))
RăspundețiȘtergereTare bun mai e tortul asta :)
RăspundețiȘtergereTe pup
preferatul meu!!!un deliciu!!weekend racoros sa ai!!
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergereUn tort incredibil de bun!! Il fac si eu in perioada rece! Abia astept sa vina prima ninsoare si sa imi umplu casa cu iz de scortisoara si mere coapte!
RăspundețiȘtergereChiar bun! Multumesc de vizita Elena, te mai astept!
RăspundețiȘtergere