Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
24 martie 2012

Chiftelute marinate



Cum spuneam atunci cand am facut reteta de chiftelute ca sunt bune. In varianta cu sos sunt si mai gustoase, si uite asa putem face din niste chiftelute doua feluri de mancare (prajite ca si garnitura/cu sos ca si fel principal).

Ingrediente:
  • 500g carne tocata amestec
  • verdeata; marar, patrunjel. ceapa verde, usturoi verde
  • 1 ceapa mare
  • 3-4 catei usturoi
  • 2 oua
  • 1/2cana pesmet (eu inlocuiesc cu 1-2 cartofi fierti, scursi de zeama zdrobiti lasati la racit si pusi peste carne, fac chiftelutele mai gustoase, mai pufoase si leaga mai bine compozitia)
  • 3-4 lg faina (sau cat sa lege compozitia)
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Pentru sos
  • 400 ml suc rosii cu pulpa
  • 1 ceapa
  • frunze de dafin
  • sare, piper

Chiftelutele se fac dupa reteta de aici
Pentru sos tocam ceapa marunt, apoi o calim in putin ulei de masline.


Dupa ce ceapa devine sticloasa adaugam 1 canuta de apa si lasam la firet cca 15 minute. Apoi adaugam sucul de rosii punem si chiftelutele, foaia de dafin si lasam sa fiarba cca 5-20minute.


Cat fierbe sosul amestecam 1lg de faina cu 3lg de sos daca este prea gros mai subtiem cu sos din cratita trebuie adaugam apoi peste sos si amesecam repede. Lasam apoi la fiert cateva minute, gustam de sare si piper iar daca sosul este prea acru putem adauga o lgta de zahar si lasam sa dea unu dou clocote. Stingem focul si adaugam pratrunjel tocat marunt apoi putem servi.
Foarte gustos!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu