Ingrediente:
- 400g faina
- 250ml lapte caldut
- 80g unt topit
- 150g zahar tos
- 1 pliculet drojdie uscata
- 2 galbenusuri
- un praf de sare
- coaja rasa de la o lamiae
- 300g branza dulce de vaca
- 1 pliculet zahar vanilinat
- 2 fiole esenta de rom
- coaja rasa de la o lamaie
- 3 oua
- 100g stafide sau dupa gust
- zahar tos tot dupa gust
Stafidele le la inmuian in apa calduta cu putin rom.
Luam un vas incapator punem faina in el turnam in mijloc drojdia, zaharul tos, zaharul vanilinat, coaja rasa de lamaie, galbenusurile, untul topit, laptele caldut si un praf de sare, dupa care incepem incet, incet sa framantam, timp de 20-30 minute, pana obtineti un aluat elastic care nu se lipeste . Acoperim aluatul cu un prosop curat si lasam la dospit intr-un loc caldut, pentru 1 ora.
Dupa ce aluatul a dospit, il rasturnam pe suprafata de lucru unsa cu putin ulei si impartim aluatul in doua. Luam o forma rotunda cu pereti detasabili de 28cm, punem hartie de copt.
Din jumatate de aluat intindem o foaie cu mana !!!nu cu sucitorul rotunda care va fi baza pentru pasca.
Cealalta jumatate de aluat o impartim in trei parti egale, pe care le rulam pana obtinem 3 rulouri lungi
Din cele trei rulouri facem o impletitura in trei si o punem de jur imprejur la aluat. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cat sta pasca la crescut facem umplutura de branza. Punem branza intr-un castron adaugam stafidele scurse, coaja de lamiae, zaharul vanilinat, zaharul dupa gust, ouale si amestecam bine pana la omogenizare, daca este prea lichida putem pune putin gris/faina. Dupa cele 45 minute, turnam in mijloc umplutura de branza dulce, ungem bine impletitura de aluat cu amestecul de ou si lapte si introducem pasca in cuptorul preincalzit pentru 45 – 50 minute, la foc mediu.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu