Cum v-am mai spus imi plac prajiturile cu mere. Pentru azi va prezint o prajiturica cu, care am crescut. Mama o facea destul de des si mereu mancam cu placere. O fac si eu mai mereu si astazi uite ca i-a venit si randul pe blog. Este genul de prajitura care nu ajunge o tava, nu te saturi de ea, nu te plctisesti si ai dori mereu sa gasesti pe platou o bucatica.
Fina si usoara cu ingrediente putine, deloc pretentioasa, ne iese o prajiturica tare gustoasa.
- 2kg mere (Ionatan)
- 7lg de zahar
- scortisoara
- 5 oua
- 250g zahar + 5lg zahar
- 125ml apa clocotita
- 180ml ulei
- drojdie 1lgta mica
- coaja rasa de la o lamaie
- 1 pliculet praf de copt stins cu zeama de lamaie
- faina cat cuprinde, aluatul trebuie sa iasa de consistenta celui de chec
Se spala si se curata merele. Se rad pe razatoarea mare si se calesc cu zahar 7-8lg sau dupa gust. Dupa ce merele sunt gata adaugam scortisoara la fel dupa gust.
Adaugam drojdia, compozitia insa trebuie sa fie calduta si praful de copt sting cuzeama de lamaie sau putin otet.
In aluatul obtinut adaugam paina putin cate putin pana ce aluatul devine suficient de groscatsa curga in falduri.
Tapetam o tava cu hartie de copt apoi turnam compozitia si merele calite.
Coacem la 180 grade pana ce se rumeneste usor e margini, iar ininte cu 5min sa fie gata o scoatem din cuptor si adaugam peste mere bezeaua facuta din cele 5 albusuri si cele 5lg de zahar.
Dam din nou la cuptor pana ce bezeaua pana devine usor aurie.
Taiem cand se raceste.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu