Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
12 mai 2012

Clatite


Poftiti la clatite!!! Cum a fost sfarsit de saptamana am zis sa ne rasfatam cu un desert rapid si bun, tare indragit de noi, asa ca m-am pus pe facut clatite. Serviti va rog ;)

Ingrediente: 4 clatite
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa
  • 1 lingura ulei (sau unt topit)
  • 1 lingura rom
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 priza sare
  • 55 gr faina alba
  • 1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)
Preparare

Oul se pune intr-un bol si se bate bine cu telul, peste adaugam incet laptele si apa amestecand continu. Adaugam uleiul, romul, vanilia si sarea si amestecam bine iar la final adaugam toata faina o data si amestecam rapede cu telul pana ce devine un aluat omogen.


Acum ca avem aluatul putem incepe sa facem clatite. Folosim o tigaie teflonata pe care o ungem cu putin unt si o punem pe foc mediu cand este incinsa cu ajutorul unui polonic turnam aluat tigaie.
Pe focul dat la mediu incingem o tigaie teflonata. Ungem usor tigaia cu un cubulet de unt infipt intr-o furculita. Lasam tigaia sa se racoreasca 10 secunde, apoi formam prima clatita.  Tigaia se unge cu unt la fiecare 2-3 clatite; sau la fiecare clatita daca vreti sa fie decadente.
clatitele se coc la foc mediu tmp de 2-3min. La inceput veti vedea cum se desprinde de pe margini. Cand marginile sunt desprinse, ridicati din cand in cand un colt al clatitei si uitati-va cum arata partea care se coace.


Ideal, clatitele se umplu cat sunt fierbinti si se servesc imediat. Daca faceti un numar mai mare, stivuiti clatitele una peste alta pe masura ce le coaceti si acoperiti-le cu folie de plastic sau un stergar curat.
Intotdeauna umpleti clatitele pe a doua fata pe care ati copt-o. Prima fata coapta (fata de prezentare) va veni la exterior, fiindca arata mai bine.
Daca optati pentru o umplutura sarata omiteti vanilia si romul din compozitie.

Voi cu ce umpluturi le preferati?!


Cu umplutura de banane, nutella, biscuite si nuca de cocos -> preferata noastra



Preferata sotului -> cu dulceata de mere



Preferata mea -> cu dulceata de kiwi





Multumesc pentru reteta e-retete.ro!

8 comentarii:

  1. De cand n-am mai facut... Desi foarte simplu de rapid, mereu uit sa fac! :)
    Imi place prima combinatie de umplutura... trebuie incercata!
    Pup

    RăspundețiȘtergere
  2. noi le mancam si cu branza!! sunt gustoase su orice!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Simona! Intradevar un desert rapid si bun. Ma bucur ca vrei sa incerci, este extrem de buna combinatia, astept impresi! Pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Fantezie in bucatarie! Intradevar sunt bune cu orice umplutura fie ea dulce sau sarata ;))

    RăspundețiȘtergere