Ingrediente: 4 clatite
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 50 ml apa
- 1 lingura ulei (sau unt topit)
- 1 lingura rom
- 1 lingurita esenta vanilie
- 1 priza sare
- 55 gr faina alba
- 1 cubulet de unt (pentru uns tigaia)
Oul se pune intr-un bol si se bate bine cu telul, peste adaugam incet laptele si apa amestecand continu. Adaugam uleiul, romul, vanilia si sarea si amestecam bine iar la final adaugam toata faina o data si amestecam rapede cu telul pana ce devine un aluat omogen.
Pe focul dat la mediu incingem o tigaie teflonata. Ungem usor tigaia cu un cubulet de unt infipt intr-o furculita. Lasam tigaia sa se racoreasca 10 secunde, apoi formam prima clatita. Tigaia se unge cu unt la fiecare 2-3 clatite; sau la fiecare clatita daca vreti sa fie decadente.
clatitele se coc la foc mediu tmp de 2-3min. La inceput veti vedea cum se desprinde de pe margini. Cand marginile sunt desprinse, ridicati din cand in cand un colt al clatitei si uitati-va cum arata partea care se coace.
Intotdeauna umpleti clatitele pe a doua fata pe care ati copt-o. Prima fata coapta (fata de prezentare) va veni la exterior, fiindca arata mai bine.
Daca optati pentru o umplutura sarata omiteti vanilia si romul din compozitie.
Voi cu ce umpluturi le preferati?!
Cu umplutura de banane, nutella, biscuite si nuca de cocos -> preferata noastra
Preferata sotului -> cu dulceata de mere
Preferata mea -> cu dulceata de kiwi
Multumesc pentru reteta e-retete.ro!
gata...am venit la clatite!
RăspundețiȘtergereUn desert rapid si gustos.
RăspundețiȘtergereO zi buna!
Pofteste o portie pe alese ;)
RăspundețiȘtergereAsai DiaMar, multumesc! La fel si tie!
RăspundețiȘtergereDe cand n-am mai facut... Desi foarte simplu de rapid, mereu uit sa fac! :)
RăspundețiȘtergereImi place prima combinatie de umplutura... trebuie incercata!
Pup
noi le mancam si cu branza!! sunt gustoase su orice!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona! Intradevar un desert rapid si bun. Ma bucur ca vrei sa incerci, este extrem de buna combinatia, astept impresi! Pupici
RăspundețiȘtergereMultumesc Fantezie in bucatarie! Intradevar sunt bune cu orice umplutura fie ea dulce sau sarata ;))
RăspundețiȘtergere