- 2 cani faina (cana de 250g)
- 1 cana zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 2 lgte. praf de copt
- 1/2 lgta bicarbonat stins cu putina zeama de lamaie sau otet
- 1 cana lapte
- 1/2 cana ulei/ unt topit
- esenta de vanilie
- un praf de sare
- 2 oua
- 1 ananas/1 cutie ananas
Incingem bine cuptorul si pune in forma de briose hartiute speciale. Intr-un bol se amesteca bine bine toate ingredientele uscate apoi in mijloc se face o "gropita" si se pun ingredientele umede. Amestecam bine pentru omogenizare completa.
Cu ajutorul unei linguri punem dincompozitie in formele de briose insa nu umplem pana sus ci mai lasam spatiu caci ele vor mai creste. Dupa ce am terminat de pus din compozitiepunem in fiecare forma feliute sau cuburide ananas. Dam la cuptor 20-25min sau pana ce devin usor auri si trec testul scobitori. Gata asta este reteta ;)) simplu si bun!
Se servesc simple sau cu frisca amestecata cu putina scortisoara. (eu am ornat deasupra cu caramel incare am scufundat cateva cuburi de ananas{am pus trei linguride zahar la caramelizat cand s-a caramelizat am stins cu putina frisca silapte am lasat putin pe foc apoi am adaygat ananasul})Un deliciu de zile mari desi este o reteta extrem de simpla!
Arata bine!Eu sint in Dieta si deocamndata nu am voie:) dulciuri!...le prestez pentru ceilalti :).
RăspundețiȘtergereNu pot sa zic "nu" brioselor :)
RăspundețiȘtergerePupici
Arata bine rau de tot! Cu ananasul in compoziteie le creste rangul pentru mine substantia :)
RăspundețiȘtergereBuna, Alice. Iti returnez vizita si imi place tare mult ceea ce vad; in 3 luni ai avut o gramada de treaba. Esti foarte talentata. Sa ai spor si inspiratie in continuare!
RăspundețiȘtergereSi ca sa fiu putin si la obiect, briosele arata super! Trebuie sa incerc si eu combinatia cu ananas.
Pupici
Draga Ruxi ma simt magulita de cele citite, multumesc frumos pentru aprecieri ma bucur ca iti plac iar daca le incerci astept impresi. Pupici!
RăspundețiȘtergere