Cum piata este plina de dovlecei, iar noi ii indragim tare muuult mai ales pane cu mujdei de usturoi, iata ca ma apucas de treaba.....
Ingrediente:
- 2 dovlecei (potriviti)
- 2 oua
- aprox. 150 g faina
- ulei
- sare, piper
Preparare
Spalam, nu curatam dovlecelul de coaja decat capetele le inlaturam si ii taiem rondele.
Saram dovlecei (putem pune si putin delikat) apoi ii punem intr-o strecuratoare si lasam asa pana isi mai lasa din apa.
Intre timp facem sosul bechamel care trebuie sa fie ca o smantana densa: batem bine ouale cu putina sare si piper apoi treptata incorporam faina pana obtinem o compozitie densa. Dupa ce dovlecei au stat destul la scurs se scoat din strecuratoare pe un servet de hartie. Dovlecei se dau prin bechamel si se prajeste in ulei, pana devine auri. Am servit cu mujdei si paine de casa......
Ioiiii,cu mujdei de smantana si usturoi,,as manca incontinuuuuu.
RăspundețiȘtergereO seara frumoasa!
Este vara si trebuie sa ne bucuram si de gustul minunat al aceastei legume.
RăspundețiȘtergerePai daca ai adaugat si usturoi, l-ai facut exact pe gustul meu :)
RăspundețiȘtergeredeliciosi! si eu fac des!
RăspundețiȘtergereSi eu prepar destul de des,in perioada asta,dovlecei si ciuperci pane !:)
RăspundețiȘtergereBuni rau si ca desert merg sa gust un rum baba !
Ti-ai "dat in petic" cu bunaciunile astea !:))
Pupici, o seara linistita !
Da, mancarea asta e un deliciu! ;)
RăspundețiȘtergere