Ce poate fi mai bun pe o vreme racoroasa decat o farfurie de ciorba calda si proaspata facuta ca la mama acasa.
Ingrediente:
- 2 ardei grasi
- 2 cepe mari
- 1 morcov
- 1 patrunjel albitura
- 3-4 rosii curatate de coaja sau o cutie rosii in bulion
- bulion
- 3 oua
- 2 maini de orez
- 500g carne tocata amestec
- 3lg malai
- leustean
- sare, piper
- bors
Zarzavaturile se toaca cubulete si se pun la fiert in 4-5L apa, peste adaugam si rosiile.
Intre timp cat legumele sunt la fiert ne ocupam de prepararea perisoarelor. Carnea se amesteca cu cele 3lg de malai (eu asa fac reteta nu pun orez ci malai la perisoare, iar orezul il pun la sfarsit. Imi plac mai mult perisoarele in varianta asta), 1 ceapa mica tocata ff marunt, 1 ou, leustean proaspat, sare si piper dupa gust. Amestecam bine compozitia pana toate ingredientele sunt omogenizate bine si apoi formam bilute mici.
Merge de minune cu ardei iute si paine de casa cu cartofi Daca doriti puteti sa adaugati si smantana.
Bon apetit!
Asa cum scriu peste tot, e ciobita mea prefarata!
RăspundețiȘtergereDe fapt...una din preferatele mele, ca eu sunt maniaca cu supele si ciorbele :))