Click Here For Free Blog Templates!!!
Blogaholic Designs
26 aprilie 2012

Saramura de pui



Azi avem in meniu o saramura de pui tare interesanta si plina de arome. Nici nu avea cum sa fie altfel tinand cont ca este reteta luata de la mama caci nu, ce retete iti ies mai bine si unde este mai buna mancarea decat acasa la mama. Un fel de mancare tare bun pentru mese in familie!


Ingrediente:
  • 500 gr carne de pui de preferat pulpe dezosate
  • 4-7 catei usturoi
  • 1 ardei iute sau 1lgta rasa fulgi chili
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1/4 lingurita piper
  • un varf lingurita boia dulce
  • 1/4 legatura patrunjel
  • 4 linguri ulei
  • 1lingura otet
  • 500ml apa
Preparare

Spalam bine carnea apoi ungem carnea cu putin ulei de masline/ulei si o  dam cu sare si  piper apoi punem pe gratar. !!!eu nu am avut pulpe dezosate daca folositi ca mine din cele cu os crestati bine pulpele pe langa os astfel carnea sa fie bine patrunsa si pe acolo sa nu avem surprize la masa.
Cat sta carnea noastra pe gratar ne apucam de saramura. Spalam si tocam marunt patrunjelul il punem  in craticioara incare facem saramura si peste el adaugam ulei si frecam bine cat sa iasa o pasta. Peste adaugam otetul boiaua, ardeiul iute tocat marunt si sare apoi apa.


Punem pe foc pana ce incepe usor sa fiarba. La final inainte de a stinge focul adaugam catei de usturoi pisati amestecam si gustam de gust saramura mai adaugati arome daca crdeti necesar.
Puiul fript pe gratar se pune intr-un bol incapator si peste el se toarna saramura facuta mai sus. Acoperim si lasam sa stea asa cel putin 1 ora.
Servim alaturi de mamaliguta.
O bunatate de zile mari ;)!

6 comentarii: