Ingrediente:
- 500 gr carne de pui de preferat pulpe dezosate
- 4-7 catei usturoi
- 1 ardei iute sau 1lgta rasa fulgi chili
- 1 lingurita rasa sare
- 1/4 lingurita piper
- un varf lingurita boia dulce
- 1/4 legatura patrunjel
- 4 linguri ulei
- 1lingura otet
- 500ml apa
Spalam bine carnea apoi ungem carnea cu putin ulei de masline/ulei si o dam cu sare si piper apoi punem pe gratar. !!!eu nu am avut pulpe dezosate daca folositi ca mine din cele cu os crestati bine pulpele pe langa os astfel carnea sa fie bine patrunsa si pe acolo sa nu avem surprize la masa.
Cat sta carnea noastra pe gratar ne apucam de saramura. Spalam si tocam marunt patrunjelul il punem in craticioara incare facem saramura si peste el adaugam ulei si frecam bine cat sa iasa o pasta. Peste adaugam otetul boiaua, ardeiul iute tocat marunt si sare apoi apa.
Punem pe foc pana ce incepe usor sa fiarba. La final inainte de a stinge focul adaugam catei de usturoi pisati amestecam si gustam de gust saramura mai adaugati arome daca crdeti necesar.
Puiul fript pe gratar se pune intr-un bol incapator si peste el se toarna saramura facuta mai sus. Acoperim si lasam sa stea asa cel putin 1 ora.Servim alaturi de mamaliguta.
O bunatate de zile mari ;)!
Perfect cu mamaliguta! Arata fantastic!
RăspundețiȘtergereApetisant tare!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Haplea!
RăspundețiȘtergereMultumesc Maya..!
RăspundețiȘtergereAiaiai... nu am mai mancat o saramura de secole :(( mor de pofta :) Arata delicios :*
RăspundețiȘtergereo merge si din pasare de tara
RăspundețiȘtergere