Ingrediente: forma rotunda 24cm
- 200 gr faina
- 150 gr zahar
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 4 mere ( 500 gr )
- 1 plic praf de copt
- 3 oua
- 75 gr alune de padure
- 75 gr stafide
- 1 lingurita scortisoara
- 2 lingurite suc de lamaie
- 1 varf cutit de sare
Mixam ouale cu zaharul pentru 3-4 minute, adaugam laptele si uleiul si mixam bine sau amestecam cu o lingura. Adaugam treptat faina cernuta si amestecam pana o incorporam perfect aluatului.
Curatam merele si le taiem in feliute subtiri. Le adaugam in aluat impreuna cu stafidele, scortisoara si un praf de sare.
Stingem praful de copt in 2 lingurite de suc de lamaie si il incorporam in aluat.
Trecem o bucata de hartie de copt printr-un jet de apa rece, apoi o stoarcem cat putem de bine si tapetam cu ea forma.
Umplem forma cu aluatul de tarta facut mai sus si dam la cuptor pentru 40-45 minute la 180°C.
Servim calda sau rece, simpla sau cu inghetata, frisca......!
Merita....!
Multumesc pentru reteta Laurei Adamache!
mai ma omoara prezentarea super tare imi place la cum arata nu ma indoiesc nici de gust
RăspundețiȘtergere